SpielRaum Modern Open – Salzburg

Modern! Kdor nima rad moderna ne more imet rad Magic, vsaj iz moje perspektive.
Vikend 06.08 – 07.08.2016 se je odvijal eden izmed boljših modern turnirjev v regiji obvezen za vsakega pravega ljubitelja modern formata.
V soboto in nedeljo se je na turnirju igralo dosti različnih deckov zaradi česar je bilo še toliko bolj zabavno igrati na turnirju.

Za igranje na turnirju sem izbral znameniti Jund deck:

4 Blackcleave Cliffs 1 Blood Crypt 1 Stomping Ground 2 Overgrown Tomb 1 Twilight Mire 3 Raging Ravine 3 Bloodstained Mire 4 Verdant Catacombs 1 Wooded Foothills 2 Forest 2 Swamp

//Spells
2 Abrupt Decay 4 Inquisition of Kozilek 2 Kolaghan’s Command 4 Lightning Bolt 4 Liliana of the Veil 1 Maelstrom Pulse 1 Seal of Fire 1 Slaughter Pact 2 Terminate 2 Thoughtseize

4 Dark Confidant 1 Grim Lavamancer 2 Kalitas, Traitor of Ghet 2 Scavenging Ooze 4 Tarmogoyf

//Sideboard
2 Ancient Grudge 1 Anger of the Gods 1 Damnation 2 Kitchen Finks 1 Huntmaster of the Fells 3 Fulminator Mage 1 Crumble to Dust 1 Night of Souls’ Betrayal 1 Thrun, the Last Troll 1 Chandra, Pyromaster 1 Maelstrom Pulse

Predvideval sem, da bo na turnirju večina ljudi igrala aggro decke in, da bodo pogosti jund mirror matchi kar se je na koncu izkazalo za pravilno predvidevanje.

Edina stvar katere nismo predvidevali je bil velik problem moje ekipe – ob pričetku turnirja kjer se je zbralo 58 igralcev nas še ni bilo na turnirju, ker smo bili še v avtu. Problematika poletnih počitnic so zastoji na cesti. Za relacijo na kateri normalno rabimo 1 uro in pol smo zapravili kar 3 ure in 40 minut dlje.

Kot rečeno smo ob pričetku turnirja še vedno čepeli v avtu ampak na srečo smo prišli pravočasno. Bili smo pozni samo 9 minut, kar je po pravilih MTG turnirjev samo game loss, minuto kasneje bi že pomenilo izgubljeno rundo.

1.)
Z 9 minutno zamudo sem prispel na dodeljeno mizo kjer me je že čakal razdražen nasprotnik. Minuto kasneje pa bi imel zastonj zmago.
Rundo sem pričel z izgubljeno igro zaradi zamude na turnir tako, da sem prvi na potezi bil jaz.

Raging Ravine zame in predaja poteze nasprotniku, kateri je zaigral Urza’s Power Plant in z njim Chromatic Star – takoj sem vedel, da bo težko zame.
Drugo potezo sem igral land in rekel dalje. Za nasprotnika je prišel na mizo Sanctum of Ugin in Expedition Map katerega sem z Abrupt Decay uničil. To je bila verjetno odločilna točka igre saj nasprotnik naslednji dve potezi ni zaigral landa s čimer sem pridobil čas, da sem lahko zaigral svojega Tarmogoyf in Dark Confidant. Celotno igro sem tudi jaz bil na dveh landih ampak Tarmogoyf v Tarmogoyf je bil dovolj, da se je nasprotnik predal.

magazine-magic-wallpaper-wallpapers-daily-images-tarmogoyf

Tretjo igro sem igral 3 Liliana of the Veil, enega ali dva Tarmogoyfa in 2 Dark Confidanta moj nasprotnik pa je odstranil vse kar sem igral z njegovimi tremi Karn Liberated planeswalkerji. Z novo Emrakul, the Promised End je tudi vzel eno izmed mojih potez v kateri je uničil mojega Dark Confidant z topdeckanim Maelstrom Pulse. Temu so sledili extra turni saj nama je zmanjkalo časa.
V prvi potezi sem iz vrha decka potegnil Liliana of the Veil katera je prvo prisilila nasprotnika, da žrtvuje svojo beštijo, kasneje pa v kombinaciji z Kolaghan’s Command iz roke pobrala Ulamog, the Ceaseless Hunger, vrnil Tarmagoyf in ga tepel z njim dokler se ni predal.

Rezultat: 1-0 v rundah, 2-1 v igah

2.)
Drugo rundo sem igral proti doma zvarjenemu BW Aggro decku, ki je igral Lingering Souls, Kalitas, Traitor of Ghet, Pyrexian Obliterator, Pyrexian Arena in še druge zadeve.
Prvo igro sem mu vse karte pobral z Liliana of the Veil in uničil vse kar je prišlo mimo z mojimi spelli.
Drugo igro je imel popolno zaporedje kart katerim nisem bil kos in igra se je hitro zaključila.
Zadnja igra je postala izjemno napeta, ko je zmanjkalo časa in sma prišla do extra turnov. Oba sma bila odvisna od kart katere potegnema iz vrha decka, nasprotnik je imel na polju 5 5/5 Pack Rat tokenov katerih sem se moral znebit. Uspelo mi je uničiti prvotnega Pack Rat, za katerega mi je moj Kalitas, Traitor of Ghet doniral 2/2 zombie tokena. 6/7 Tarmogoyf je na hitrico opravil z preostalimi tokeni. Zadnji napad je bil za 20 točk česar pa nasprotnik ni mogel preprečiti – sledil je topel stisk roke in še ena zmaga za mene.

Rezultat: 2-0 v rundah, 2-1 v igrah

3.)
Tretjo rundo sem imel priložnost igrat proti prijatelju iz moje regije, igral je Suicide Zoo. Proti njemu sem imel ravno pravšnje karte edino kar je manjkalo je bil še en črn land. Črnega landa ni bilo je pa zaradi tega na nasprotnikovi strani zrasel 15/15 double strike trample Death’s Shadow…več sreče drugič.
Tudi druga igra se je končala izjemno hitro.

Rezultat: 2-1 v rundah, 0-2 v igrah

4.)
Četrto rundo sem se preizkusil v manevriranju Jund mirror match.
V prvi igri sem nasprotniku iz roke pobral vse uporabne karte, imel aktivno Liliana of the Veil, Tarmogoyf, Dark Confidant in Raging Ravine.
Nasprotnik je bil na 7 življenjih, potegne karto na svoji potezi in reče dalje, bil sem na štirih življenjih – Dark Confidant razkrije Lightning Bolt iz vrha nasprotnik pa pokaže njegovega.

V drugi igri sem naredil napako pri sideboardanju. Iz decka sem odstranil vse karte, ki jih nisem potreboval nato pa sem na isti kupček dal karte iz sideboarda ter nato vse skupaj zmešal v deck.
Napako sem ugotovil, ko sem med začetnimi sedmimi kartami odkril Inquisition of Kozilek katerega nebi smelo biti v decku. Kljub 67 kartnem decku sem nekaj časa preživel ampak njegov card advantage je bil prevelik in posledično sem izgubil še drugo igro.

Rezultat: 2-2 v rundah, 0-2 v igah

DarkConfidant

5.)

Ponovno sem proti jund decku katerih je bilo približno 8-9 tisti dan. Tokrat sem v obeh igrah z Raging Ravines zmagal.

Rezultat 3-2 v rundah, 2-0 v igrah.

6.)

V šesti rundi sem igral proti dobremu prijatelju z katerim skupaj testirama in se pripravljama na turnirje tako, da sma oba vedela kaj drugi igra. Igral je infect, enega izmed deckov na katere sem se posebej pripravil. Obe igri sem potegnil potrebne karte in ga pokončal.

Končni rezultat 4-2 ni bil dovol dober za top 8 in tako sem prvi dan pristal na 12. mestu.


V nedeljo se je na lokaciji sočasno še odvijal PPTQ turnir in tokrat je bila moja ekipa točna, bili smo celo 1 uro zgodnji.

Turnir se je pričel z 49 igralci tako, da je ponovno sledilo 6 swiss rund in cut to top8, ki pa je single elimination.

1.)

Prvo rundo sem igral proti prijatelju iz Rosenheima, igral je enega izmed deckov kateri imajo odličen matchup proti jundu – Burn.
Prvo igro me je uničil, kar ni bilo nepričakovano glede na izbiro decka. Drugo in tretjo igro pa je stvar bila obrnjena meni v prid.
Kitchen Finks in Huntmaster of the Fells sta opravila svoje in mi obe igri pridobila dovolj življenj, da sem lahko stabiliziral in ga pokončal z Tarmogoyf in Liliana of the Veil.

Rezultat 1-0 v rundah, 2-1 v igrah.

2.)

Drugo rundo sem igral proti Living End – še slabšemu matchupu kot proti burnu. Prvo igro je pričel z Blackleave Cliffs in cyclanjem dveh Street Wraithov, na moji potezi sem igral land nasprotnik pa ponovno cyclal še eno beštijo. Na njegovi potezi je igral Dryad Arbor, ki je kar hitro poginila z pomočjo mojega Lightning Bolta. Zaigral sem svojega Dark Confidanta, ki mi je omogočil dostop do več kart in s tem tudi vire za zmago.
Drugo igro je bil dovol hiter, da je lahko zaigral Fulminator Mage že drugo potezo, tretjo potezo pa je zaigral njegov cascade spell in seveda tudi Living End, ki je prišel z njim.
Tretjo igro je moj Fulminator Mage bil dovol, da sem mu odvzel nujno potreben land in tako sebi zagotovil zmago.

Rezultat 2-0 v rundah, 2-1 v igrah.

3.)

Tretjo rundo sem igral proti Grixis Delverju, ki niti ni tako pogost v trenutnem okolju. V prvi igri sem imel flashback na soboto, nasprotnik na štirih življenjih, na moji strani mize beštije z skupaj vsaj 4 moči med njimi Dark Confidant jaz pa na treh življenjih. Nasprotnik potegne karto in reče dalje, zgodi se Dark Confidant trigger, ki pokaže lightning bolt nasprotnik pa zaigra Snapcaster Mage in iz pokopališča zaigra njegov Kolaghan’s Command.

Druga igra je bila izjemno napeta ampak na koncu je vseeno zmagal nasprotnik z dostikrat uporabljeno kombinacijo bolt – snap – bolt.

Rezultat 2-1 v rundah, 0-2 v igrah.

4.)

Četrto rundo sem igral proti abzanu oz. kot ga nekateri še poimenujejo Junk. Ni potrebno reči, da je to en izmed najbolj grindy matchupov in tisti, ki prvi zaigra Liliana of the Veil ponavadi tudi zmaga. Prvo igro sem zaigal Dark Confidanta 2 potezo v Liliana of the Veil na tretji potezi. Njegovo tretjo potezo je uničil mojega Dark Confidanta, četrto potezo pa je zaigral svojo Liliana of the Veil in me prisilil, da sem žrtvoval mojega Tarmogoyf. Na moji potezi sem z Raging Ravine ubil njegovo Liliana of the Veil, moja Liliana pa je poskrbela, da je moral dat v pokopališče Siege Rhino.

7YTLB

Druga igra je bila izjemno težka saj sma bila večino časa izenačena na koncu pa je vseeno zmagal nasprotnik.
Tretja igra je spet bila vojna Liliana of the Veil, moj Raging Ravine je ubil 3 njegove.
Bil sem že na 7 življenjih z Abrupt Decay v roki, napadel sem z Raging Ravine in ga spravil na 3 življenja.

Na polju je imel Siege Rhino in 3 spirit tokene, ki bi me spravili na natanko 0 življenj ampak je bil previden saj ni vedel zakaj sem napadel. Na srečo sem iz vrha decka potegnil Lightning Bolt in igro zaključil.

Rezultat 3-1 v rundah, 2-1 v igrah.

5.)
Affinity – deck, ki je zmagal v soboto in kasneje tudi v nedeljo je bil moj naslednji dvoboj. Kot že rečeno sem bil posebej pripravljen na aggro decke in tako enostavno ni imel možnosti za zmago.

Rezultat 4-1 v rundah, 2-0 v igrah.

6.)

V 6. rundi sem igral proti burnu, igrala sma zgolj za zabavo saj sma namerno drawala s čimer sma bila oba v top 8.

Rezultat 4-1-1 v rundah, 1-1-1 v igrah.


TOP 8:

Četrt finale

V top 8 sem bil na petem mestu zaradi česar sem igral proti igralcu, ki je bil uvrščen na drugo mesto.
Četrt finalni nasprotnik je bil igralec iz 6. runde in najslabši matchup v top8, ki bi ga lahko dobil.
Prvo igro sem obdržal 5 landov, Scavenging Ooze in Kalitas, Traitor of Ghet saj sem vedel, da mi bodo izjemno koristili. Igro sem končal z 5 življenji proti nasprotniku, ki je imel v roki Boros Charm.

Druga igra je bila katastrofa saj me je ubil hitreje kot pa bi lahko zaigral karte, ki bi me ohranile pri življenju.

V tretjem poizkusu sem imel še večjo smolo saj sem moral kar dvakrat zamenjat začetne karte. Nekako sem stabiliziral na 15 življenjih ampak štirje Boros Charmi so se izkazali za preveč in tako sem zaključil turnir na zadnjih mestih top 8 lestvice.

Vikend je bil izredno zabaven za igrat in se že veselim naslednjega Modern Open turnirja do takrat pa se bo potrebno zadovoljit z Modern PPTQ turnirji in končno tudi kakšnega zmagati.

Over and out

Facebooktwitterrssinstagrammail

Post Author: Bojan Kvas

Leave a Reply