MKM Trial – Šentjur

Vedno znova se z veseljem vračam k igranju Moderna! Ker smo se kar na vrat na nos odločili za odhod na Modern GP v Birmingham sredi avgusta je bil MCM trial kot nalašč, za spoznavanje matchupov in piljenja deckov.

Pet nadebudnih Mtg igralcev se nas je s svojimi najljubšimi stvaritvami na pogojno lepo nedeljo (to pomeni: Cloudy with a Chance of Hail) odpravilo na MCM Modern Trial v Šentjur.


Čeprav sem v zadnjih dneh kolebal med različnimi decke, sem se na koncu odločil za Eldrazi Tron. Kljub temu, da mislim, da je Grixis Death’s Shadow trenutno najboljši deck, je za optimalno igranje potrebne kar nekaj vaje, ki pa z moje strani v zadnjih dneh ni bila mogoča. Eldrazi Tron se mi je tako zdel bistveno lažji deck za manevrirati, hkrati pa sem z njim in podobnimi variantami (Bant Eldrazi in pred tem v času Eldrazi Winterja še UW Eldrazi) imel že precejšnje izkušnje. 

Zadnjih nekaj sprememb v sideboardu glede na pričakovan metagame (hvala člankom glede metagejma od MCM Kartologov) in deck je bil pripravljen za turnir.

Match 1: Eldrazi and Taxes

Game 1 nasprotnik začne z Eldrazi Templom - a že drugi turn izda s Leonin Arbiterjem, da ni mirror match. Po hitrem postopku in novi Taliji, ki mogočnim Eldrazijem ne pusti možnosti blokiranja izgubim igro. Game 2 se nekako izmažem s Karnom in All is Dust, ki pokaže, da so karte le prah in v prah se povrnejo. Zadnjo igro keepam malo bolj sketchi hand z večjim številom landov in kaj kmalu se izkaže, da tudi topdeckan Karn ni dovolj za stabilizacijo ob floodu. 1-2 v igrah in 0 - 1 v rundah.

Match 2: *Bye*

Lahko si malo oddahnem, opazujem kaj igrajo nasprotniki in kako gre našim. 1-1

Match 3: Grixis Delver

Chalice na 1 je bil dovolj, da je nasprotnika zaustavil, med tem, ko je Reality Smasher zajemal bajne vsote lifetotala nasprotnika. Ker mi prvo igro nasprotnik ni pokazal Delverjev, sem sklepal, da igra Grixis Kontrolo zaradi česar sem gladko izgubil drugo igro. Delver of Secrets turn 1 v 3 zaporedne Mana Leake je bil dovolj za izenačenje. Tretjo igro uspem v ključnem trenutku resolvati Chalice of the Void na 1 in se znebil Tasigurja in Gurmag Anglerja z dvema Dismemberjema. 2-1 v igrah in 2-1 v rundah.

Match 4: Abzan

S Tomotom sva odigrala totalen grindfest - nekako sem uspel stabilizirati na 2, potem, ko sem se uspel znebiti 10! Lingering Souls tokenov. Topdeck Collective Brutality in moj prehiter scoop ob pozabljen Chalice of the Void triggerju (ki je imel 2 counterja) je bil dovolj, da je Tomo povedel. Tudi druga igra se je zavlekla a na koncu mi je uspelo premagati 2 Goyfa z Walking Ballisto in Relic of Progenitus! Tretjo igro moram mulligainati na 5 a k sreči Tomo ne dobi 3. landa, jaz pa dobim z vrha decka vse kar potrebujem. 2-1 v igrah in 3-1 v rundah. Match 5: ID Z nasprotnikom pregledava standinge, ugotoviva, da sva ob ID oba top8 in se tako odločiva, da ne bova reskirala za seatinge in si seževa v roko. ID, 3-1-1   Rezultat je dovolj za 5. mesto in ponoven top8 po večturnirski suši kar se tiče rezultatov.

Top 8: Norin Sisters

Ponovno se srečam z nasprotnikom z 5. runde. Ker sva že prej odigrala par iger oba veva, da sem favoriziran. Karn, Walking Ballista, Endbringer in All is Dust so karte, ki hitro pomaknejo tehtnico v moj prid. Prvo igro keepam hand s 6 landi in Walking Ballisto. Toda po par draw steppih in samih landih vidim, da odločitev mogoče ni bila najbolj pametna. K sreči mi je Ballista pridobila dovolj časa, da sem lahko castal Karna in All is Dust kar je bilo dovolj za zmago. Game 2 uspe nasprotnik zložiti na mizo eno od sester duše ter Norin the Wary ter eno od zadev, ki me pingajo. Ratchet bomb se znebi obeh one droppov, nakar Chalice of the Void za 1 dovolj upočasni igro, da dobim prej omenjene win conditione. 2-0

Top4: 4c Humans

K sreči je to prvič, da se srečam s kom iz naše delegacije. Game 1 uspem v pravem trenutku zložiti Tron in castati All is Dust, ko je Valentin zložil vse karte na mizo. Game 2 so bili trije Thalia’s Lieutenanti ob mojem mana screwu dovolj, da sem pristal na 0 življenskih točkah. Na žalost mora Valentin tretjo igro mulligainati na 4. Turn 1 se mu znebim mana dorka, Valentin pa naslednjih nekaj potez ne vidi drugega landa. 2-1  

Finale:

Ugotovimo, da ne jaz in ne Rutar ne nameravava iti v Prago, zato ob majhnih rošadah zmago in s tem bye predamo Valentinu! Vso srečo v Pragi! Najprej bi rad čestital organizatorjem za super prostor, smooth potek turnirja! Mariborska modern sekcija se priporoča za še večje število takšnih turnirjev!   Kar se tiče samega decka trenutno ne bi spreminjal ničesar - manjka mi še nekaj testiranja proti Grixis Death’s Shadow in določenim kombo deckom, da bom lahko bolj suvereno rekel, ali deck res tako dobro performa kot je meni na tem turnirju. Z Bant Eldraziji sem bil navajen veliko več mulligainati, kar pa tokrat ni bilo potrebno. Tudi določen random hate ala Blood Moon decka ne pohabi tako, kot se je to zgodilo pri Bant Eldrazijih.   Pred samim odhodom v Birmingham bo k sreči na sporedu še en malo večji Modern turnir - to je PPTQ v Ljubljani, kar bo idealna priložnost za dodatno testiranje Eldrazi Trona. Ali pa katerega drugega decka - kot je to v moji navadi, se bom za deck odločil v zadnjih dneh.   Hvala za branje!  
Facebooktwitterrssinstagrammail

Post Author: Rene Petrovič

Leave a Reply