Grand Prix Bologna

Torej, GP Bologna je za nami in moram povedat, da sem kar zadovoljen s svojim rezultatom 10-5 (in prvo pro piko! :D), čeprav je prvi dan vse kazalo na še boljši rezultat, ko smo v poznih urah zaključili 9to rundo in sem zaključil dan z rezultatom 7-2. Tudi drugi dan se je začel dokaj obetavno z 2-0, torej skupno 9-2, od takrat dalje pa se je deck odločil, da me ne bo maral več in da bom vlekel ali samo lande ali pa sploh nič, in to seveda po konstantnih muliganih na 5, ker vsak ve, da so Eldraziji s 7 začetnimi kartami itak premočni .

Kot že v uvodnem tekstu vidite, sem igral nadvse »priljubljen« deck UWG Eldrazi. Zakaj sem se odločil za ta deck, se vprašate? Testiral sem vse mogoče decke in vedno izgubil proti eldrazijem, nakar sem se na koncu odločil, da če jih ne morem premagat, jih bom pa pač igral.

Deckslista katero sem igral je sledeča:

UWG eldrazi

Creatures: (28)
 Drowner of Hope
 Eldrazi Displacer
 Eldrazi Mimic
 Eldrazi Skyspawner
 Endless One
 Reality Smasher
 Thought-Knot Seer

Spells: (7)
 Dismember
 Path to Exile
Lands: (25)
 Adarkar Wastes
 Brushland
 Eldrazi Temple
 Eye of Ugin
 Flooded Strand
 Hallowed Fountain
 Island
 Plains
Temple Garden
Cavern of Souls
Urborg, Tomb of Yawgmoth

Sideboard (15)
World Breaker
 Hurkyl’s Recall
Cyclonic Rift
 Rest in Peace
 Stony Silence
Ulamog, the Ceasless Hunger
Gut Shot
Stubborn denial
Chalice of the Void

Vse skupaj se je začelo z GP triali v petek zjutraj. Po dveh urah spanja in 6 urah vožnje iz Nemčije, smo okoli 10tih začeli s prvimi trialsi – seveda vsi totalno navdušeni, kako bomo zmagali, dobili nagradne kupončke in 2 bye-a za naslednji dan. Čeprav trialov nisem zmagal so mi zelo pomagali pri odločitvi, kaj igrat v sideboardu, saj komaj na dan pred turnirjem vidiš kakšna dejansko zgleda meta za tisti turnir.

Od začetnega plana za sideboard sem obdržal le dobro polovico kart, ostalo pa je bilo zamenjano, saj se je izkazalo za neuporabno. Največje razočaranje je bila karta Worship, ki ni delala v trenutni meti čisto nič, saj so vsi imeli v decku removal ali so pa ga bordali po prvi igri. Več kot uporabno za ta turnir je pa bila karta Chalice of The void, saj je bilo nenormalno dosti Ad Nauseam in pa Living End deckov, proti katerim pa Chalice včasih kar sam zmaga.

V soboto ob 9.00 je bil štart za prvo rundo in 2181 igralcev je začelo turnir z velikimi pričakovanji (nekateri z bye-i, drugi pa z kartami v roki).
Moja prva runda je bila proti RG Burnu (2-0), ki mi je v obeh igrah naredil vse skupaj med 5 in 10 dmg. Po zmagi z kocko sem seveda izbral, da bom začel z prvo potezo. Kot že zgoraj napisano, se Eldraziji ne znajo igrati z 7 kartami v roki, zato sem kar prvo igro začel z muliganom na 5. Moram priznat, da je to bil moj najboljši starting hand v celem turnirju, saj sem imel popoln hand in to kar sem potem top deck-al je bilo samo še bolano. Igro sem začel z Eye of Ugin in brezplačnim Eldrazi Mimic. Nasprotnik je igral Kird Ape in rekel go. Drugo potezo igram Eldrazi Temple, Endless One za 4 in Mimic mu odzvame prva 4 življenja. Ne spomnim se kaj točno vse je igral nasprotnik, vem pa samo, da sta vmes bila 2 Goblin Guide in pa 2 Tarmogoyf, s katerimi pa ni napadal, saj jih je rabil za blockerje v igri.
Moje naslednje poteze so bile Thought-Knot Seer, Drowner of Hope in pa Reality Smasher. Z Drugimi besedami, prva igra je bila končana v ca. 5 minutah. Druge igre se ne spomnim natančno, vem pa samo, da sva jo končala v manj kot 15 minutah, nakar sva 20 minut čakala na listek, ki ga je bilo potrebno izpolnit in podpisat ob koncu vsake igre.

Drugo rundo sem igral proti drugemu najbolj pogostemu decku v trenutni meti in sicer proti Affinityju (2-0). Kot sem povedal kolegom na turnirju, so se mi vedno, ko sem videl turn 1 Signal Pest kar zasvetile oči, saj sem vedel, da bom zmagal :D. V celotnem turnirju (skupaj z triali) je bil moj rezultat proti Affinity 5-0, saj po Sideaboardu igram kar 10 hate kart proti njemu. Prvo rundo sicer nisem bil ravno eksploziven, sem mu pa s Path to exile ubil najboljše tri kreature, ko sem pa turn 4 ali 5 začel igrat kreature, pa ni mogel več branit svojega življenja. Po SB sem turn 2 igral Stony silence, turn 6 pa ga pokončal z armado nadvse premočnih kreatur.

Tretjo rudno sem naletel na Storm (2-0). Turn 1 Eldrazi Mimic v turn 2 Thoght-Knot Seer, s katerim mu vzamem Gut Shot, v turn 3 Reality Smasher je bilo preveč za njega in igra je bila končana v slabih 10 minutah – vmes se je še trudil s kombotom ampak mu je to onemogočil moj Dismember na njegovega Goblin Electromancer. Drugo rundo je naredil napako in fetchal napačen land v prvi potezi, kar ga je po napadu mojih kreatur stalo življenja.

Četrta runda je bila proti 4 Color UWRB Kontroli (2-1). Ko sem mu turn 3 položil prvega Thoght-Knot Seera (ki ga seveda ni mogel countrat zaradi mojega Cavern of Souls) in videl njegov začetni hand, sem bil brez ideje proti čemu igram in kaj naj vzamem, saj so vse karte bile noro dobre. Ne spomnim se točno kaj sem mu vzel ampak po njegovem turn 4 Wrath of God, Turn 5 Gifts Ungiven in Faithless Looting in potem turn 6 Elesh Norn, Grand Cenobite igrano iz njegovega pokopališča nisem imel več odgovorov saj je v roki imel dovolj counterspellov, tudi če bi igral 4 Path to Exile na Elesh Norn. Tako sem zabeležil svoj prvi poraz na turnirju. Drugih dveh iger se ne spomnim točno ampak vem, da je drugo igro odločil Rest in Peace, tretjo pa Eye of Ugin, s katerim sem si poiskal Ulamog, the Ceasless Hunger, mu je uničil Celestial Collonade in drugi beli source, ki ga je še imel in ga tako enostavno uničil.

Peta runda in moj prvi poraz na tem turnirju so bili GW Eldraziji (1-2). Celotne igre se ne spomnim, vem pa da so igro definitivno odločli njegovi Ancient Stirrings in pa Eldrazi Displacer. Res zanimiva kombinacija decka, ki je tudi day 2 pometala z nasprotniki (prvi dan je bil ta igralec kar 9-0). S tem porazom se je nadaljevalo tudi moje prekletstvo, saj mi še ni uspelo premagati Eldrazijev na tem turnirju, tako na trialsih, kot tudi na main eventu.

Šesto rundo sem spet igral proti mojem najljubšem matchupu, proti kateremu sem tudi največ testiral in sicer proti Affinity (2-1). Te igre se ne spomnim več, tako da kaj dosti ne morem napisat o tem dvoboju, mislim pa, da je na koncu odločil igro moj Hurkyl’s Recall in kontra napad za njegovo smrt.

Sedma runda je bil na tem turnirju moj prvi matchup (od štirih) proti nadvse priljubljenem Collected Company decku (2-1). Proti temu decku nisem imel priložnosti igrat kaj dosti pred turnirjem, sem pa seveda poznal vse njegove trike, saj sem ga tudi sam testiral proti drugim nasprotnikom. Pri tem nasprotniku se je počasi začelo poznat, da je že pozna ura, saj sem začel delat prve napake, ampak na srečo niso bile usodne za mene. Prvo igro sem ga pohodil z kreaturami, čeprav je vmes igral 2 Collected Company in s 7/7 Scavaging Ooze prodobil 6 življenj in pa ogromnega obrambnega pajaca. Drugo igro žal nisem imel odgovorov proti njegovemu turn 4 neskončno živlenj in turn 5 neskončno dmg kombotu. Tretja je bila zelo napeta ampak mi je na koncu tik pred koncem runde uspelo s kupom kreatur premagat njegovo obrambo.

Osma runda je bila proti enem izmed najtežjih match-upov za moj deck (Merfolk) in pa tudi moj drugi poraz v prvem dnevu turnirja (1-2). Prvo igro sem ga sicer spravil na 2 življenja ampak nisem bil kos proti 3 Spreading seas, 2 Aether Vial in pa 3 Harbringer of the Tides, ki so mi lepo vračali vse napadalce v roko. Druga runda je bila konec dokaj hitro, saj je deck pokazal kaj zna in ga turn 4 spravil na 0 življenj. Tretjo rundo je imel z turn 1 Aether Vial in 2x Mutavalt premočno roko, Eldraziji so pa žal bili prepočasni (seveda po muliganu na 5).

Deveta in pa zadnja rudna za prvi dan je bila proti »all foil« Affinity (2-1). Prvo rundo sem se sam spravil na 10 z dismember in fetchanjem, nakar sem se turn 4 lahko odločil ali umrem z 10 infecta ali pa grem z ravagerjem na 0. Moja napaka je bila, da si nisem pustil odprtega enega blockerja, nakar me je njegov topdeck stal igre. Naslednji dve igri sta ga pokončala najprej Hurkyl’s recall, tretjo pa turn 2 Stony silence in pa seveda armade Eldrazijev.

Po par urcah spanja se je ob 9:00 natančno začel »sodnikov žvižg« za začetek turnirja na tako imenovanem »day 2«, kjer nas je igralo še 694, torej dobra tretjina igralcev iz prvega dne turnirja.

Deseto rundo sem igral proti »Extra turn mill decku« (2-1). Prva runda je bila konec dokaj hitro, čeprav je nasprotnik imel 4 ali 5 extra turnov, nakar je pa umrl pod nožem eldrazijev. Ker nisem bil 100 % proti čemu sploh igram tudi nisem vedel kaj točno naj sideboardam. Vedel sem, da je Elixir of Immortality za njega ključnega pomena in pa mešanje pokopališča v svoj deck, zato sem vedel, da obvezno rabim Rest in Peace, Stony Silence in pa Stubborn denial. Glede drugih kart se mi ni zdelo, da bi bile uporabne proti njemu. Drugo rundo mi je potem po ca. 15 extra turnih pokazal kako njegov deck deluje in zmagal kljub mojem Rest in Peace na mizi – vrnil mi ga je v roko s Cryptic Command in šel infinite, nakar mi je Jace Beleren v pokopališče vrgel vse karte iz kupčka. Tretjo igro sem začel z 7 kartami, brez 2 mana landa ampak s Stubborn denial in 2 Rest in Peace. 2 Rest in Peace je bilo enostavno preveč zanj in v zahvalo extra 10 kartam, ki sem jih potegnil s pomočjo njegovega Kami of the Creascent Moon sem bil v odločilni potezi zmožen countrat 2 njegova ključna spella in zmagat. Omembe vredno je še tudi, da sem kljub 10 extra kartam v 10 turnu igro zaključil brez 2 mana landa – just my luck.

Enajsta runda je bila zelo naporna, saj sem igral proti decku, proti katerem imam zelo male možnosti in sicer proti Ad Nauseam (2-1). Prvo igro sem s Thoght-Knot Seer videl v roki 2 Ad Nauseam, 2 Phyrexian Unlife in podlegel naslednji turn njegovemu top decku Simian Spirit Guide, kar je z unsuspendanim Lotus Bloom in Pentad Prism bilo dovolj, da je lahko rekel »drawam vse«, nakar sem začel z sidebordanjem kart. Drugo rundo je potegnil še njegov po SB one of Pentad Prism in Lotus bloom, kar mu pa zaradi mojega Stony Silence ni pomagalo dovolj in so ga moje kreature dotolkle do smrti. Tretja igra je bila zelo naporna, saj je igral 2 Angel’s Grace in pa Pryrexian Unlife, tako da je bil turn 5 na -20 life in turn 6 mrtev.

Runda dvanajst se je začela dokaj zanimivo, saj sem v hektiki zamenjal številko mize in pa število točk, ki sem jih imel. Moral bi na mizo 24 z 27 pikami, sedel sem pa na mizi 27. Po 3h minutah sedenja pride do mene in nasprotnika judge in nama reče, da sma bila izbrana za feature match mizo, nakar se oba vstaneva in odkorakama do elitnih miz. 5 Minut po uradnem startu za ostale, ki so imeli že vse premešano, začnema z mešanjem nasprotnikovih deckov, nakar pride judge in naju vpraša kateri listek je najin. On reče »ta«, jaz pogledam gor in mene ni bilo na listeku nakar na hitro pogledam na telefon in vidim mojo napako, zmečem vse na nahrbtnik in letim na pravo mizo – seveda ob spremstvu sodnika, saj bi drugače dobil avtomatsko game loss zaradi zamude. Sodnik nasprotniku razloži situacijo, nakar začneva z igro. Nasprotnik na srečo ni kompliciral in začela sma z igro. Igral sem proti Collected Company (0-2) in sicer proti zmagovalcu Pro Tour-a pred par leti, Simon Goertzen (česar pa seveda nisem vedel in mi je bilo tudi vseeno). Prvo igro sem izgubil, ko je nasprotnik bil na 1, jaz z 5 kreaturami in brickanim na 3h landih, od katerih sem nujno rabil eno belo za path to exile. Žal ga nisem potegnil v 6 rundah in njegov Kitchen FinksGavony TownshipViscera Seer kombo je bil dovolj, da je prišel nazaj na 19 življenj in si poiskal vse kar je rabil za kombo. Drugo igro mi je pokazal kako top deckajo »proji«. Po mojem prvem Thought-Knot Seer je potegnil prvi Collected Company, po mojem drugem Thought-Knot Seer je top deckal in igral drugi Collected Company in po mojem tretjem Thought-Knot Seer topdeckal in potegnil še Chord of Calling. Moja napaka v tej igri je bila, da nisem fake-al Stubborn Denial in v napačnem momentu pozabil pustit untappano modro mano, kar pa me je žal stalo te igre.

Moje prekletstvo se je nadaljevalo v dvanajsti rundi, ko sem spet izgubil proti UW Eldrazijem (0-2). Po muliganu na 5 je bila prva igra zelo napeta ampak njegovi topdecki enostavno premočni in je kljub mojem Thoght-Knot Seer, kateri mu je vkradel Drowner of Hope igral še 2 isto poimenovani karti. Drugo rundo sem muliganal na 6 (čeprav bi mogel na 5 in upat na boljši hand) in podlegel njegovi bolj agresivni igri od moje.

Samo še dve rundi do konca in v štirinajsti rundi sem igral, tretjič na tem turnirju, prti Collected Company (2-1). Prva runda je bila dokaj hitro konec, ko so Eldraziji pokazali, kako znajo grizti in ga pokončali, kljub trem igranim Kitchen Finks. Druga runda se je zavlekla in mu omogočla Collected Company kombo in tako neskončno življenj in isto potezo še meni neskončno škode. Tretja igra se je zavlekla do extra turnov in na koncu mi je uspelo zmagat z 2x Eldrazi Displacer, 3x Eldrazi Temple in 4im drugim landom na mizi.

Zadnja rudna turnirja in pa še moja zadnja igra proti Collected Company (0-2), se je končala dokaj hitro saj je prvo rundo, po mojem muliganu na 5 naredil kombo že turn 4, drugo rudno, po spet muliganu na 5 pa iz vrha decka nisem videl več druga kot pa lande, kar mojem nasprotniku ni ravno otežilo in me je pohodil z njegovimi kreaturami.

Turnirja je torej bilo konec in zaključil sem na 236tem mestu z rezultatom 10-5. Presenečen sem, da nisem naletel na več Eldrazi deckov, po drugi strani pa tudi srečen, saj nikoli ne bom vedel ali bi zlomil prekletstvo ali zabeležil še več porazov proti njim. S svojim rezultatom sem kar zadovoljen, lahko pa bi bilo boljše, če bi mogoče kakšno napako manj naredil, predvsem proti Simonu Goertzen, proti kateremu sem igral najslabše na celotnem turnirju za moje pojme. Kljub temu, da sem igral UW Eldrazije upam in sem tudi skoraj siguran, da bodo bannali nekaj, saj tega decka res ni zabavno niti igrat, niti igrat proti njemu – nekak ni zabavno, če zmagaš turn 4 s par 4/4 in 5/5 kraturami na mizi in pa tudi ne, če zgubiš v isti situaciji . Saj bi lahko rekel »it was fun while it lasted« ampak bi se zlagal samemu sebi in pa tudi vam.

Facebooktwitterrssinstagrammail

Post Author: Bojan Kvas

Leave a Reply